Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Arrangementer - Aalborg Historiske Museum

Det glade Aalborg byvandring Ambassadeur

Byvandring i Det glade Aalborg

Onsdag 28. september kl. 19-20.30

Tag de gode sko på, og gå med en tur rundt til Aalborgs glemte forlystelsessteder. Hør om smugkroer og prostitution, om byens værtshusliv, der har blomstret siden middelalderen, om musikpavilloner og diskoteker, biografer og teatre, pinsemarkeder og natklubber.

Turen slutter festligt af med en ”historisk drink” i den traditionsrige Duus’ Vinkælder. Drinken er inkluderet i prisen.

Mødested: Foran Aalborg Historiske Museum, Algade 48, Aalborg

Entré: Billetter a 100 kr. købes online her. Beløbet dækker byvandring og en drink i Duus’ Vinkælder. 

Skolestue

På skolebænken i gamle dage

Mandag 17. - fredag 21. oktober kl. 11-12 og kl. 13-14

Inventaret er fra starten af 1900-tallet og har stået rundt omkring på skoler i Aalborg Kommune – seneste Hobrovejens skole frem til 1993. Nu er de fine gamle pulte kommet på museum sammen med blækhus, spanskrør, anskuelsestavler og udstoppede dyr, og fra fredag 14. oktober inviterer Aalborg Historiske Museum alle til at kigge forbi skolestuen.

Her er tablets og iPads erstattet af skifertavler, og elevdemokrati en by i Rusland.

I efterårsferien kan børn mellem 7 og 12 år komme i skole og blive undervist en time efter de gammeldags – ikke voldsomt pædagogiske – metoder. Læreren er af den gammeldags type, der helst ser rene negle og vandkæmmet hår.

Før og efter timen kan man på egen hånd prøve at lege gammeldags frikvarterslege – så som at sjippe, spille med kugler og hønseringe, gå på stylter og puste med pusterør.

Alder: Ca. 7-12 år.
Pris: 25 kr.
Billet til skolestuen kan købes her

Voksne betaler normal entre (40 kr.) og kan imens undervisningen foregår, gå rundt og se museets udstillinger. Børn må også gerne komme uden voksne.

Verden i Aalborg - museum søger genstande

Vi efterlyser genstande

Tirsdag 23. august - søndag 23. oktober

Aalborg Historiske Museum søger spændende ting og sager til en lille ny særudstilling om de mange nationaliteter, der bor i Aalborg.


Der bor, lever og arbejder mere end 115 forskellige nationaliteter i Aalborg, og den kulturelle mangfoldighed vil Aalborg Historiske Museum gerne vise udvalgte bidder af. Hvad enten man kommer fra Færøerne, Skotland, Venezuela – eller et helt fjerde sted, så hører museet gerne fra folk, der vil udlåne en genstand, som er karakteristisk for deres hjemland.

Det kan være et redskab, en dragt, et musikinstrument eller noget helt andet, der er typisk. Hver genstand bliver udstillet sammen med en lille tekst, et flag og gerne et foto af genstandens ejer. På et stort verdenskort markeres alle de lande, der er repræsenteret i udstillingen, fortæller museumsinspektør Inger Bladt fra Aalborg Historiske Museum og tilføjer:
”Så der går også lidt sport i at få repræsenteret så mange nationaliteter som overhovedet muligt”.

Udstillingen bliver til i et samarbejde mellem antropolog Tesfamariam Yohannes, der er flygtning fra Eritrea og nu bosat i Aalborg og museumsinspektør Inger Bladt. Ideen er at vise den mangfoldighed af kulturer og nationaliteter, der mødes i og kendetegner Aalborg lige nu.

Udstillingen åbner 23. august og har man lyst til at hjælpe museet ved at udlåne noget – eller kender man nogen, der kunne tænke sig at være med – kan man henvende sig til Inger Bladt, Aalborg Historiske Museum på telefon 99 31 74 03 eller mail Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

På billedet herover er det museumsinspektør Inger Bladt fra Aalborg Historiske Museum, der sammen med antropolog Tesfamariam Yohannes kigger på nogle af de genstande, de har samlet ind til udstillingen Verden i Aalborg. De hører meget gerne fra andre, der måtte have noget spændende fra deres hjemlande at udstille.

Tid og sted:
Udstillingen Verden i Aalborg kan opleves på Aalborg Historiske Museum fra 23. august til 23. oktober 2016.

Allehelgen

Uhyggelig Allehelgensaften på museet

Lørdag 29. oktober

Aalborg Historiske Museum og Aalborg Karneval har indledt et samarbejde, og med disse forenede kræfter bliver årets Allehelgens-arrangement både større og meget mere uhyggeligt end nogensinde før.

Lørdag 29. oktober vil begge parter gøre alt for at skræmme livet af både børn og voksne, når de ledsages gennem den gamle bygning, der har været museum i mere end 150 år, og hvor fortidens spøgelser lever i bedste velgående.

Lige nu arbejdes der på højtryk for at sammensætte et program, der dagen og aftenen igennem byder på gys og gru i mange afskygninger. Først på dagen er det børnenes tur til at blive ledsaget gennem museet, og efterhånden som dagen skrider frem, tiltager gysene, og aldersgrænsen for, hvem der må komme ind, stiger i takt med uhyggen.

Kl. 11-13: Børn op til 8 år.
Kl. 13-16: Børn og unge fra 8 til 14 år
Kl. 18-21: Det store gys for alle over 16 år

Program og mere information om arrangementet opdateres løbende har på siden og på facebook.com/aalborg karneval 

Aalborg Historiske Museum:

 

Adresse:

Aalborg Historiske Museum

Algade 48
9000 Aalborg

 

Postadresse:
Aalborg Historiske Museum

Algade 48
9000 Aalborg

Tlf. +45 9931 7400

Information: Tlf. +45 9931 7420

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.