Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Arrangementer - Aalborg Historiske Museum

Skolestue

Skolehistoriske samling flytter

Snart kan man gå i skole på Aalborg Historiske Museum

Aalborg Kommunes Skolehistoriske samling holder flyttedag. I løbet af sommeren flytter den fra Aalborg Stadsarkiv til Aalborg Historiske Museum.

Her indrettes en komplet skolestue med spanskrør, pulte og anskuelsestavler, som de fleste med en ældre dåbsattest kan nikke genkendende til. Skrivning med pen og blæk og med tavle og griffel kommer på skemaet, når en lærer fra skoletjenesten cirka en gang om ugen modtager klasser fra byens skoler. Når der ikke er klassebesøg, er skolestuen åben for alle som udstilling. Det bliver også muligt for lærere og klasser på besøg at slå sig ned i skolestuen.

Nogle af museets kreative aktiviteter bliver også henlagt til skolestuen. I december måned bliver der nisseskole for børnehaver og de yngste skolebørn.

I forbindelse med opstillingen af skolestuen bliver sølvudstillingen og glasudstillingen lukket fra omkring 1. april til omkring 1. september. Når glasudstillingen åbner igen, bliver det uden den bageste tredjedel, hvor skolestuen skal være.

Udgravningsfoto fra Niels Ebbesensgade

Byvandring i middelalderbyen Aalborg

Torsdag 9. juni kl. 18.30

Meget af middelalderbyen er væk, meget ligger endnu under vore fødder, og en del er stadig synligt i dagens Aalborg. Tag derfor med på en byvandring gennem middelalderbyen fra Vesterport til Østerport og oplev såvel det synlige som det usynlige. Budolfi kirke, Helligåndsklosteret, Gammel Torv, Rådhuset, Østerå, Algade, Gråbrødreklosteret, Aalborghus og Vor Frue kirke er blot nogle af de steder, vi skal høre om.

Guide: Museumsinspektør Stig Bergmann Møller.

Varighed: 1½ - 2 timer.

Billet: Voksne 50 kr. Børn 25 kr.

Billetter kan købes online her.

Tilmelding på Aalborg Historiske Museum, hvor billetten hentes og betales senest kl. 13 dagen før arrangementet.

Mødested: Algade 19, ved elevatortårnet ud for Sallings Algade indgang.

Aalborg Historiske Museum:

 

Adresse:

Aalborg Historiske Museum

Algade 48
9000 Aalborg

 

Postadresse:
Aalborg Historiske Museum

Algade 48
9000 Aalborg

Tlf. +45 9931 7400

Information: Tlf. +45 9931 7420

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.