Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Arrangementer - Mariager Museum

Sommerfest Mariager Museum

Sommerfest på Mariager Museum

Lørdag 4. august kl. 10-15

Den traditionsrige sommerfest på Mariager Museum får i år en ekstra dimension, når vi ud over de mange skønne aktiviteter også åbner en ny udstilling om metaldetektering og de mange fund, amatørarkæologerne gør. Det markeres på dagen med sjove aktiviteter for børn, der blandt andet kan forsøge sig med en metaldetektor. Men der bliver naturligvis også plads til boder og aktiviteter for store og små.

Lørdag 4. august krydser alle fingre for godt vejr, når museumsgården fyldes med boder og aktiviteter, personalet ifører sig historiske dragter, og lokalarkivet og museumsforeningen inviterer indenfor til fortællinger og rundvisning.

Fristende boder
I boderne i den gamle brostensbelagte museumsgård bliver der fremstillet og solgt forskellige slags husflid som strik, filt, flet, træ- og metalvarer samt håndlavede smykker. Der sælges honning, blomster, keramik og øl fra Bies Bryghus. Man kan nyde kaffe, kage og saftevand i smukke rammer i museumsgården.

Inden døre i museets gamle købmandsbutik huserer kommisen og sælger mange forskellige fine varer, som for eksempel salt og saltkar, lækkert uldgarn, håndlavede børster, kryddersnaps og bitter samt vedduftende sæbeblokke. Og så har museet i år indrettet et helt hjørne af butikken, hvor der sælges gammeldags julepynt.

Gode historier
Flere frivillige stiller op med gode historier denne lørdag. På museet tilbyder Mariager Museumsforening gratis rundvisninger kl. 11 og 13, og man kan også møde Birgittaforeningen, der fortæller om Mariager Klosters spændende historie. I dagens anledning er der også åbent på Lokalarkivet, hvor man er velkommen til at kigge indenfor og høre historien om vandforsyningen i Mariager gennem tiderne.

I Galleri Vognporten kan man opleve en udstilling af billedkunstner Lars Kristian Hansen, og ude ved museumsgården er Mariager-lopperne på plads, og her er det også muligt at gøre en god handel.

Mariager Museum har til huse i en hyggelig, 300 år gammel købmandsgård midt i den gamle klosterby Mariager – også kaldet rosernes by. Blandt de mange interiører, publikum kan opleve på museet, er flere stuer, et madam blå køkken og en original købmandsbutik fra 1920’erne, der også fungerer som museumsbutik. Selve sommerfesten foregår primært i den brostensbelagte gård.

Arrangører: Mariager Museum under Nordjyllands Historiske Museum i samarbejde med Mariager Museumsforening.

Pris: Gratis adgang

Sted: Mariager Museum, Kirkegade 4 A, 9550 Mariager

Mariager Museum:

 

Adresse:

Mariager Museum
Kirkegade 4 A

9550 Mariager

Postadresse:

Hobro Museum
Vestergade 23
9500 Hobro

Tlf. +45 9982 4170

 

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.