Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Hadsund Egnssamling

njm Hadsund Egnssamling

Hadsund Egnssamling byder på en visuel tidsrejse gennem bondestuen fra 1800-tallet, en klunkestue fra ca. 1900 og en dagligstue fra 1960´erne. Her kan man opleve, hvordan en typisk stue var indrettet. Hadsund Egnssamling fortæller om de perioder af områdets historie, der har haft afgørende betydning for dannelsen af det lokalsamfund, vi kender i dag: Renæssancen med sin blomstrende glas-, salt- og kalkfremstilling, de store landbrugsreformer, Hadsunds opkomst som by og dens udvikling til en moderne industriby.

 

 

Byggerod på Hadsund Egnssamling/Møllehistorisk Samling

Næsten klar til indvielse i Hadsund

Museerne i Hadsund er åbne for sæson 2016, men håndværkere og personale arbejder stadig på de sidste detaljer, inden vi tirsdag 21. holder officiel indvielse af den ca. 125 m2 store tilbygning. Med den får vi et nyt indgangsparti med reception og museumsbutik, undervisnings- og foredragssal, kontor og tidssvarende toiletter, herunder handicaptoilet.

Byggeriet har ikke været muligt uden generøse tilskud fra fonde. Hovedsponsor er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, som sammen med Elro Fonden, Tilgængelighedspuljen og Bevica Fonden har bidraget. Bygningen er tegnet af arkitekt Leif Høgh, Mariager og har mange spændende detaljer.

Gårdspladsen, som før var ujævn og næsten ufremkommelig, når stenene blev glatte af regn eller sne, er erstattet af en flot, funktionel museumshave og -gård med egen identitet og struktur, som skaber sammenhæng, oplevelse og tilgængelighed for alle. Alle belægninger er handicapvenlige og lige uden for gårdspladsen er etableret en handicapparkering.

Gårdspladsen, der er designet af landskabsarkitekt Hanne Egebjerg, rummer bl.a. en lille ”leg- og lær” plads med vejrbestandige vandrender og små vandhjul, som børn kan eksperimentere med. I vandlegepladsen opstilles en ”vandkunst” – en stor granitplade, hvorover vandet kan risle i forskellige render. Kunstværket er skabt af Poul Bækhøj, Glargaarde, som har lagt mange tanker og kræfter i værket, uden at museet har betalt andet end materialer og transport.

Der opstilles også gode bænke, hvor de besøgende kan tage en stille pause under lindetræerne. Ved nybygningens nordside er der lavet en lille terrasse, hvorfra besøgende på museet og i dyrehaven kan nyde udsigten til det, der i fordums dage var Rosendals mølledam.

 

 

Åbningstider og entré

 

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.