Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Møllehistorisk Samling

model

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samlingen sætter fokus på de gamle vand-, vind- og dyretrukne møller.

Vi byder dig velkommen i:

  • Udstillingen "Stærkere end 100 mænd", der fortæller om ca. 1000 års møllebyggeri. Du kan læse om udstillingen her.
  • Havnø Mølle, der er Nordjyllands ældste vindmølle. Den er funktionsdygtigt og kører om sommeren, når der er vind til det. Du finder flere oplysninger om møllen her.

I Møllehistorisk Samling sættes fokus på den basale mekaniske viden, de gamle møllebyggere besad. Udstillingen gør flittigt brug af alle de digitale medier, fortæller historien om de mekaniske vand- og vindmøller og deres udvikling fra middelalderen og frem til Poul la Cours revolutionerende eksperimenter, der førte til den viden om aerodynamik, som er grundlaget for den moderne vindmølleindustri.
Publikum kan låne et par høretelefoner og gå på opdagelse i udstillingen sammen med audioguiden, eller man kan sætte sig ved en af computerne og se film om, hvordan møller er bygget, og hvordan de har fungeret gennem tiden. Børn kan også anstille små forsøg med hvilke møllevingetyper, der er mest effektive til at få en lampe til at lyse.

Herudover forsøger at vi formidle viden om de danske møller via nettet. Besøg Møllehistorisk Samlings "netudstilling".

Du kan også søge oplysning om møller og mølleteknologi i vores applikation til iPhones. Søg i AppStore på "Danske Møller" eller skan koden:

zumoQR 29963

 

 

 

 

 

Åbningstider og entré

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.