Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Museumsbutik Vikingecenter Fyrkat

Museumsbutikken på Vikingegården Fyrkat er indrettet i et rekonstrueret vikingehus. Her sælges kopier af vikingetidens handelsvarer, blandt andet glasperler, lerkopper og kander, drikkehorn, nålebindingsnåle, læderarmbånd, ravsmykker, kopier af vikingesmykker i sølv og bronze, håndsmedede fyrkatspid, bøger om Fyrkat og vikingetiden, mønstre til vikingesko og tøj, postkort, mjød, silketørklæder, t-shirts, læderpunge, viskestykker og en Odins velsignelse af andre sager.

Museumsbutikken følger museets åbningstider og kan kontaktes på telefon 31990667

Her på siden kan du se nogle af vores varer, som er specielt knyttet til Fyrkat.

 

 

 

Mellem hammer og kors  

Mellem hammer og kors

For omkring 1000 år siden blev to kvinder lagt i hver sin grav i Nordjylland. Den ene ved Fyrkat, den anden ved Sebbersund. Den ene tilhørte den sidste generation af asatroende, den anden den første generation af kristne i Danmark. Med udgangspunkt i disse to nordjyske kvinder, som hver har indtaget deres personlige standpunkt i spørgsmålet om tro og sædvaner i den sidste del af vikingetiden, beretter museumsdirektør ved Nordjyllands Historiske Museum, Lars Christian Nørbach, i en ny bog om samfundet, kongemagten og ikke mindst overgangen fra asatro til kristendom i vikingernes Nordjylland.

Mellem hammer og kors er en fortælling om asatro og kristendom, men samtidig er det historien om en højspændt politisk konflikt, der mod vikingetidens slutning var under opsejling i Danmark.

Bogen kan købes på Aalborg Historiske Museum, Lindholm Høje Museet og Vikingecenter Fyrkat.

Pris: 199,95 kr.

 

Turen går til Vikingetiden  

Turen går til Vikingetiden

”… som rejsebog er den fin, og skam få den, der ikke lader sig inspirere til en tur ud i det danske vikingeland”. ( * * * * Nordjyske)

”Denne bog kan læses som fuld tilstrækkelig orientering om vikingetiden, men også som inspiration til nærmere fordybelse i nogle af emnerne. Som guide til vikingetidens steder og aftryk i Danmark er den uundværlig”. (Historie-online.dk)

Politikens Forlag har netop udgivet en ny rejsebog – Turen går til Vikingetiden, der beskriver små og store vikingeattraktioner i hele Danmark, herunder selvfølgelig nordjyske steder som Fyrkat, Aggersborg og Lindholm Høje.
En række baggrundsartikler, skrevet af eksperter, går bag om vikingetidens historie og samfund, kunst og kultur, natur og geografi. Bogen koster 190 kr., og kan købes i museumsbutikkerne på Lindholm Høje Museet, Vikingecenter Fyrkat og Aalborg Historiske Museum. Du kan læse mere om bogen her.

Pris: 190 kr.

 

 

njm njm njm
Sort termokrus i plastik med vikingemotiv
Pris: 60 kr.
Lille drikkehorn
Pris: lille 100 kr./stort 200 kr.
Hornholder
Pris: 50 kr. 
Glat armring, sølv, kopi af smykkefund fra Fyrkat
Pris: 995 kr.
njm njm njm
Snoet armring, sølv, kopi af smykkefund fra Fyrkat
Pris: 685 kr.
Sølvperle kopi af smykkefund fra Fyrkat
Pris: 195 kr.
Fingerring, sølv, kopi af smykkefund fra Fyrkat
Pris: 345 kr.
njm    
Tåring, sølv, kopi af ring fundet i grav 4 (vølvegraven) på Fyrkat. –Kan også bruges som fingerring.
Pris. 475 kr.
   
Vikingecenter Fyrkat:

 

Adresse:

Vikingecenter Fyrkat

Fyrkatvej 37 B
9500 Hobro

Information - kiosk: tlf.: 31 99 06 67

 

Postadresse:
Hobro Museum

Vestergade 23
9500 Hobro

Telefon: 99 82 41 75

Mød os på Facebook

nhm

 

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.