Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

njm

njm

njm

Fotos: CAT MEDIA Aps

Er du viking med lyst til formidling og tid til at fordybe dig i dit håndværk?

Vikingecenteret bemandes af det faste personale i hverdagene og af forskellige vikingegrupper i weekenderne. Da vi har gode faciliteter, vil vi gerne tilbyde interesserede vikinger muligheden for at bo og arbejde på vikingegården eller i langhuset ved vikingeborgen.

I kan bo i langhusene eller eget telt og bruge stedets faciliteter til at udøve jeres håndværk. Da vi er et museum forventer vi, at I kan deltage i formidlingen til vores publikum og ellers overholder stedets regler, såsom at holde alt i ’viking’ i åbningstiden.
Vi kan tilbyde dagsdiæter à 50 dkr til hver voksen per dag, hvis man deltager aktivt i levendegørelsen på gården eller borgen. Vi vil så vidt muligt være behjælpelige med materialer til brug i formidlingen, fx kul til smedjen og lignende.
Vi forventer, at alle voksne er etablerede vikinger med viden om vikingetiden og en håndværksmæssig kunnen.

Vikingecenter Fyrkat består af Vikingeborgen Fyrkat fra o. 980 e.v.t. med et tilhørende rekonstrueret langhus og Vikingegården, som er stormandsgården fra Vorbasse, bestående af 9 rekonstruerede vikingehuse, ligeledes fra o. 980 e.v.t.I sommerhalvåret bliver både borg og gård levendegjort med aktiviteter for børn og voksne.

  • På borgen er der liv i langhuset med forskellige sysler, lige fra bue- og pilebyggeri, læderarbejde og ildslåning. Udenfor langhuset trænes med vikingevåben og skydes med vikingelangbuer.

  • På gården er der altid gang i køkkenbålet, der arbejdes med plantefarvning, vævning og andet håndværk. Der er et huggehus forbeholdt træarbejde og en smedje, hvor der kan smedes jern til mange formål.

Kontakt os, hvis I er interesseret i at bebo storgården eller borgens langhus, gerne i god tid og mindst en uge i forvejen. 

Tlf.: 9982 4175
Mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  

De bedste hilsner
Vikingecenter Fyrkat

Vikingecenter Fyrkat:

 

Adresse:

Vikingecenter Fyrkat

Fyrkatvej 37 B
9500 Hobro

Information - kiosk: tlf.: 31 99 06 67

 

Postadresse:
Hobro Museum

Vestergade 23
9500 Hobro

Telefon: 99 82 41 75

Mød os på Facebook

nhm

 

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.