Nordjyllands Historiske Museum

 
Nordjyllands Historiske Museum arbejder med forskning, indsamling, dokumentation, bevaring og formidling af lokal- og kulturhistorie i Aalborg, Mariagerfjord, Rebild og Jammerbugt Kommuner.
På 14 udstillingssteder præsenterer vi dig for "Nærværende Historie"
 

Nordjyllands Historiske Museum • Algade 48 • 9000 Aalborg • Tlf. +45 9931 7400

Byggerod på Hadsund Egnssamling/Møllehistorisk Samling  

Næsten klar til indvielse i Hadsund

Museerne i Hadsund er åbne for sæson 2016, men håndværkere og personale arbejder stadig på de sidste detaljer, inden vi tirsdag 21. holder officiel indvielse af den ca. 125 m2 store tilbygning. Med den får vi et nyt indgangsparti med reception og museumsbutik, undervisnings- og foredragssal, kontor og tidssvarende toiletter, herunder handicaptoilet.

Byggeriet har ikke været muligt uden generøse tilskud fra fonde. Hovedsponsor er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, som sammen med Elro Fonden, Tilgængelighedspuljen og Bevica Fonden har bidraget. Bygningen er tegnet af arkitekt Leif Høgh, Mariager og har mange spændende detaljer.

Gårdspladsen, som før var ujævn og næsten ufremkommelig, når stenene blev glatte af regn eller sne, er erstattet af en flot, funktionel museumshave og -gård med egen identitet og struktur, som skaber sammenhæng, oplevelse og tilgængelighed for alle. Alle belægninger er handicapvenlige og lige uden for gårdspladsen er etableret en handicapparkering.

Gårdspladsen, der er designet af landskabsarkitekt Hanne Egebjerg, rummer bl.a. en lille ”leg- og lær” plads med vejrbestandige vandrender og små vandhjul, som børn kan eksperimentere med. I vandlegepladsen opstilles en ”vandkunst” – en stor granitplade, hvorover vandet kan risle i forskellige render. Kunstværket er skabt af Poul Bækhøj, Glargaarde, som har lagt mange tanker og kræfter i værket, uden at museet har betalt andet end materialer og transport.

Der opstilles også gode bænke, hvor de besøgende kan tage en stille pause under lindetræerne. Ved nybygningens nordside er der lavet en lille terrasse, hvorfra besøgende på museet og i dyrehaven kan nyde udsigten til det, der i fordums dage var Rosendals mølledam.

 

Første spadestik

Foreninger i skøn forening – formændene for de to lokale museumsforeninger tager fælles spadestik. Til venstre er det Dennis Lybech, Museumsforeningen for Hadsund og Omegn, og til højre Lars Gynther Sørensen, Havnø Mølles Venner. Yderst til venstre er det Jørgen Pontoppidan, formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Mariagerfjord Kommune, som tog det første spadestik.

 

Nye publikumsfaciliteter på Hadsund Egnssamling

Torsdag 1. oktober blev der taget første spadestik til projektet ”Etablering af Publikumsfaciliteter ved Møllehistorisk Samling og Hadsund Egnssamling”. En ny bygning vil forbinde de to museer med en handicapvenlig indgang, museumsbutik, multifunktionsrum samt toiletter. Når bygningen står færdig, vil gårdspladsen blive nyindrettet ud fra mottoet ”tilgængelighed for alle” og med leg- og lærplads.

Projektet har en samlet økonomisk ramme på 3,2 mio. kr. og er støttet af A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Elrofonden, Tilgængelighedspuljen og Bevica Fonden. Møllehistorisk Samling og Hadsund Egnssamling deler adresse på Rosendalsallé i Hadsund, og de to museer kan nu se frem til et betydeligt løft i adgangsforhold og publikumsfaciliteter i det hele taget.

Projektet
Kort fortalt bliver der tale om væsentlig bedre tilgængelighed for handicappede blandt andet med omlægning af gårdspladsen samt generelt bedre faciliteter for publikum i form af nyt fælles indgangsparti for de to udstillinger, nye toiletforhold og et multifunktionelt rum til blandt andet foredrag. Dertil kommer muligheden for fortsat at nytænke museumsformidlingen – blandt andet med etableringen af en lær og legeplads primært rettet mod skoler og børnefamilier. Det er planen, at bygningen står færdig inden vinteren, mens det indvendige, gårdspladsen samt en leg- og lærplads udføres i 2016.

Liciation
Der blev afholdt licitation på de forskellige entrepriser 8. september, og følgende firmaer indgår i renoveringen:
Jord-, kloak-, beton- og murerarbejde: NyByg – Glerup Containerservice.
Tømrer-, snedker-, tagdækning-, smede- og blikarbejde: Søbro Byg v. Søren Jensen
VVS-installationer: Flemming Munk
El-og svagtstrømsinstallationer: Himmerland Alarm
Malerarbejde: Maler Jesper
Terræn- og belægningsarbejder: Skårup Anlæg.

Hadsund Egnssamling :

 

Adresse:

Hadsund Egnssamling og Møllehistorisk Samling
Rosendals Allé 8
9560 Hadsund

Postadresse:

Hobro Museum
Vestergade 23
9500 Hobro

Tlf. +45 9982 4170

 

 

Nordjyllands Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg

 

 

Tlf. 99 31 74 00 - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

CVR 23035855 - EAN 5798003745701

 

Copyright (C) 2010 MS.