Havnø Mølle

Havnø Mølle


Havnø Mølle er en stråtækt hollandsk vindmølle, som blev opført i 1842 af godsejer Cristen J. Kjeldsen fra Herregården Havnø. Efter en gennemgribende restaurering i perioden 1995-2001 åbnede Havnø Mølle som arbejdende museumsmølle. Dermed er den Nordjyllands ældste vindmølle, der stadig er aktiv.

Møllen ligger i et meget smukt landskab mellem Mariager Fjord og Lounkær Skov. Om sommeren det er muligt at få en rundvisning på udvalgte onsdage, som – hvis vinden tillader det – kører rundt. På særlige maledage maler møllen mel, som sælges under navnet Havnø møllemel.

Havnø Mølle er en stråtækt hollandsk vindmølle, som blev opført i 1842. I dag er den Nordjyllands ældste stadig arbejde vindmølle.
Havnø Mølles Venner er en forening, der har til formål at hjælpe med at bevare Havnø Mølle.
Mølellauget er en gruppe af frivillige, der i samarbejde med Møllehistoriske Samling i Hadsund sørger for at vedligeholde møllen samt male mel i forbindelse med arrangementer.
1. september 2019 var det 25 år siden, at Havnø Mølle blev museumsmølle. For at fejre jubilæet udgav Havnø Mølles Venner i den forbindelse bogen “Havnø Mølle – fra herregårdsmølle til museumsmølle”.

Læringstilbud

Nordjyllands ældste stadigt arbejdende vindmølle danner ramme for læringen. Museet tilbyder rundvisning og aktiviteter samt mulighed for at se møllen køre. Kontakt os via [email protected] for forløb.